Om du blivit utsatt eller misstänks för brott

Man står minst sagt inför en jobbig tid om man blivit utsatt för brott. Man kan inte gå igenom det ensam, trots stöd från familjen behöver man hjälp av en expert. En advokat finns vid din sida.

Att bli utsatt för brott är inte enkelt. Det finns grövre och lättare fall, men oavsett vilket är det själva saken att det hände. Att någon lyckades lura, bedra eller skada dig. Det viktiga att komma ihåg - du är inte ensam. Vid din sida har du förhoppningsvis familj eller vänner. Utöver det har du även en advokat. Advokaten hjälper dig igenom allt, när du själv inte orkar föra din talan så gör advokaten det åt dig. I Sverige har man rätt till advokat vare sig man är utsatt eller misstänkt.

Om det inte funkar

Vare sig man är utsatt eller misstänkt sitter man i ett känsligt läge. Att det funkar mellan dig som klient och din advokat är viktigt då. Vare sig du blir tilldelad en från staten eller har en privat så får du lov att byta advokat när du vill. Detta får du även göra hur ofta du vill. Kolla gärna upp några olika advokatbyråer för att se om du hittar rätt. En annan sak kan vara att söka efter rekommendationer. När du hittat några, maila eller ring dem, känn efter så allt känns bra. Byrån ska helst inte ha för mycket att göra, det är viktigt att du känner att de har tid för dig och ditt ärende. Läs mer om advokat och hur du kan få hjälp på denna hemsida: salmipartners.se

5 Apr 2021