Hyra lägenhet Göteborg - svårt för barnfamiljer

Många av våra större städer har stora problem och utmaningar att lösa vad gäller bostadssituationen. Ser man till exempelvis Göteborg och Stockholm så finns liknande problem. Dels så har man under en längre period sett hur priserna för bostadsrätter kommit att explodera och där ständigt nya toppnivåer nås. Dels så har man också haft problem med att bygga hyresrätter och detta i kombination med ett aktivt ombildande har gjort att klyftorna vuxit.

Har man en lägenhet i sin ägo så har man ett relativt problemfritt liv - har man inte de ekonomiska musklerna som krävs för att köpa en sådan så kan man hamna i stora problem.

Detta är allvarligt och i synnerhet så gäller detta för barnfamiljer. Har man barn och vill hyra lägenhet i Göteborg så kan det te sig nästan omöjligt. Man ser att det finns ytterst få förstahandskontrakt tillgängliga, man ser att det finns en skakig andrahandsmarknad och man kan tyvärr också upptäcka att priserna är extrema på sina håll.

Höga hyror och korta kontrakt

Lever man som ensamstående så kan lejonparten av den egna inkomsten gå till att betala hyra för bostaden. Detta till skillnad mot om man ägt lägenheten i fråga - givet naturligtvis lån och ränta och storleken på dessa. Det är inte ett tryggt liv - och barnen kan ta skada av detta.

I synnerhet om det dessutom handlar om att korta kontrakt och boende under en begränsad tid: som barn måste man känna trygghet och fast mark under fötterna. Här finns mycket att arbeta på som stad och Göteborg har definitivt - liksom Stockholm - utmaningar att lösa vad gäller bostäder för barnfamiljer och yngre människor.

Tips för att hyra lägenhet i Göteborg

Därmed inte sagt att det är omöjligt att hyra lägenhet i Göteborg i andrahand. Det många tänker sig är att spelplanen är riggad: hyrorna är höga för att en hyresvärd vill sko sig. Sanningen är den att det finns regler kring detta och att man inte får begära mer i hyra än vad som ska täcka de egna kostnaderna för kapital- och drift.

Och, många hyresvärdar - ägare av bostadsrätter - vill inte sko sig på någon annans olycka. Allt man vill är att hitta en pålitlig hyresgäst som kan bo i den lägenhet man äger. Idag finns det sidor på nätet som fungerar som förmedlare av sådan objekt. Både hyresvärdar och hyresgäster kontrolleras och registreras via bankid - för extra trygghet! - och där exempelvis hyresvärden får hjälp med att räkna på en skälig hyra.

Sidorna är skapta för att underlätta hyresmarknaden och för att både hyresvärdar och hyresgäster ska slippa bli lurade. Det finns all anledning att registrera sig på en sådan sida. Utöver att det ger dig trygghet så ger det dig även det viktigaste: en chans att hyra lägenhet i Göteborg till ett rimligt pris. Dagligen kommer nya objekt ut - i alla prisklasser och storlekar. Se till att skapa en profil redan idag!

31 Jan 2023