Hjälp vid vårdnadstvist i Varberg

Osämja när det gäller vårdnad av barn kan uppstå lite varstans runt om i landet. Behöver du hjälp i Varberg eller däromkring, hittar du lätt en bra advokat där också, så kontakta en direkt.

Man tänker att det är ganska enkelt att dela upp vårdnadstiden mellan föräldrarna, men det är sällan så lätt i verkligheten. Det kan vara stora geografiska avstånd, en förälder som är ointresserad av samarbete eller andra omständigheter som är tunga och svåra att handskas med. Anlita en rutinerad advokat för allt som gäller en vårdnadstvist.

När samarbetet inte fungerar behövs en jurist

En advokat vet vad lagen säger och med mångårig vana och expertis hjälper advokaten till när samarbetet mellan föräldrarna har havererat. Kanske är det förståeliga känslor av svartsjuka och bitterhet som ligger i botten, men det kan också vara svåra personliga problem som gör att någon faktiskt inte är lämplig att ta hand om sina barn. Och hur kommunicerar man det?

Advokaten är ofta den sista utvägen, för det är självklart allra bäst om föräldrarna kan enas om ett bra schema för både vårdnad och umgänge med barnen. Bara för att man inte har vårdnaden, betyder det inte att man inte får träffa sina barn. Alla barn har rätt till båda sina föräldrar.

Farföräldrar och morföräldrar har ofta en stark önskan om att kontakterna ska fungera som tidigare, och ju bättre samarbetet är mellan parterna, desto mindre risk att man tappar bort sina barnbarn vid en skilsmässa. En advokat kan hjälpa till vid vårdnadstvist i Varberg. Hitta mer information om vårdnadstvist på denna sida: vårdnadstvistvarberg.se

3 Feb 2021