Att anmäla en våldtäkt i Göteborg

Alla brott ska anmälas, även om många förundersökningar läggs ner. Det kan vara svårt att göra en anmälan om man har blivit utsatt för våldtäkt i Göteborg, men det är viktigt att försöka.

Alla har vi nog varit med om oönskade blickar och tafsningar från män som inte förstår vad ordet nej betyder. Att bli våldtagen och att någon har sex med en mot ens vilja, utan att man har sagt ja och gett sitt samtycke, är aldrig rätt.

Det kan vara av någon man känner och litar på och som befinner sig i ens närhet regelbundet, men det kan också vara någon helt utomstående som man aldrig tidigare har träffat. Oavsett vem det är så är det väldigt viktigt att man ser till att få hjälp efter en våldtäkt, och att man berättar för någon om vad som hänt.

Anlita advokat efter en våldtäkt

När någon inte accepterar ett nej och sedan våldför sig på en, så är det inte samtycke. Ett samtycke kräver att man säger ja till det som ska hända. När man har blivit utsatt för en våldtäkt så behöver man först och främst berätta för någon om vad som har hänt. Sedan behöver man göra en polisanmälan.

Om man känner att man vill så kan man anlita en advokat att ha vid sin sida, dels under polisförhör men också om det skulle bli en eventuell rättegång av det hela. Det kan också vara bra att uppsöka sjukvården för en kontroll, även kallad Spårsäkringssats efter sexuella övergrepp.

21 Sep 2021